duminică, 19 august 2018
Topul autorilor mei preferați
Au existat multe cărți care m-au impresionat si care mi-au plăcut enorm, însă asta s-a datorat autorului caruia i-am simtit dedicarea față de opera sa.
O carte are nevoie de un autor,dar o carte buna are in spate o persoana care a scris cu sufletul. Desi primul volum/carte este scris bine,sunt șanse ca al doilea/doua sa nu fie la fel de buna,ceea ce nu ma face sa cred că aș mai vrea sa citesc de la autorul respectiv.
Trecând peste toate aceste cuvinte,sa trecem la partea interesanta a subiectului (voi incepe în ordine inversa pentru a va ține puțin în suspans):
11. Kendare Blake
Aceasta autoarea trebuia menționată, chiar dacă în momentul de față nu este in top 10, insa am citit o singura carte de la aceasta, „Trei coroane întunecate", si nu sunt ferm convinsa că, momentan, se poate clasa mai sus, dar abia astept sa citesc și următorul volum pentru a ma lămuri putin. Imi place oarecum stilul acesteia, nu este prima carte scrisa, și se vede că inca se dedica scrisului,insa nu as putea spune foarte multe, deoarece nu am o părere sigura,dar simt că totuși va fi la un moment dat printre cei 10 autori preferați.
10. Kiersthen White
Am citit de la ea primele două volume din „Saga Cuceritorului" care mi-au placut,nu pot sa spun neapărat ca m-au cucerit, dar se cunoaște că autoarea si-a găsit un stil propriu de a scrie, chiar dacă uneori acțiunea este simpla și puțină,reușește cumva sa te intrige, poate și din cauza faptului că vorbește despre istoria tarii noastre. Se vede cum la cel de-al doilea volum a progresat și incepe sa evolueze într-un mod plăcut, și sunt sigură că voi mai citi carti de la ea.
9. George R.R. Martin
M-a cucerit cu primul volum din „Saga cântec de gheata si foc". Chiar daca este o singură carte,face cât două (și din cauza numărului mare de pagini), a reușit sa ma impresioneze si sa îmi de-a acel impuls ca vreau neapărat următorul volum. Îmi place cum autorul învârte actiunea și personajele pe degete, si cum te face sa rămâi cu sufletul la gura,asteptand. Acesta a descris atat de bine lumea noastră printr-o lume fictionala,dorinta pentru putere,trădările de către frați și prieteni... Mult prea multe nu cred că mai am de spus nici despre acest autor,dar va aștept părerea voastră în comentarii.
8. J.K. Rowling
Harry Potter a devenit una dintre seriile mele preferate,o lume absolut genială,ceea ce mi-a arătat atunci ca lumile fictionale nu au limite. Cel dintâi volum a fost unul care mi-a transmis ideea că trebuie să continui sa citesc, care cu siguranță isi va avea tot timpul un loc special. Am văzut pe parcursul acestei serii sau a primelor trei volume pe care am avut ocazia să le citesc, progresul autoarei,care a început de la o carte buna cu o idee noua la o carte absolut magnifica, în care a continuat sa creadă si sa solidifice aceasta lume. Aștept cu nerăbdare să continui cu următorul volum, și sper să vad evolutia acestei autoare minunate in continuare.
7. Rick Riordan
Acest autor mi-a dăruit un personaj pe care îl voi indragi mereu! Seria „Percy Jackson și olimpienii" vine cu ceva nou,ceva ce nu am mai citit pana acum,nu este o ficțiune istorica,dar prezintă la fel de bine zeitățile grecesti,pe care, fara sa vrei, ajungi sa le memorezi. Finalurile cartilor scrise de acest autor sunt întotdeauna surprinzatoare, și ceea ce îmi place cel mai mult la el este ca iti da o tona de emoții. Nu cred că i-as fi dat acest loc,deoarece în timp ce am citit seria „Cronicile familie Kane" ,mi s-a părut că stagneaza,insa in „Sabia verii",care e scrisa mai recent,mi se pare ca a venit cu ceva nou. Pe langa faptul că sunt niște cărți bine scrise,te invata și lucruri utile, și de aceea Rick isi merita acest loc in topul meu.
6. Cassandra Clare
Ador cartea „Orasul Oaselor", dar „Cronicile lui Magnus Bane” mi s-a părut ceva mai bine scrisa. Și aceasta autoare vine cu o idee nouă, care m-a impresioanat și m-a făcut să îi dau un loc în acest top. Lumea vânătorilor de umbre a devenit foarte îndrăgită de mine și regret că inca nu am apucat să citesc mai mult de la aceasta autoare,dar va veni și timpul lor.
5. Laini Taylor
Probabil că ați auzit de seria „ Născută din fum și os" care are o poveste oarecum diferită de ce citesc eu in general. Nu tin minte să mai fi citit despre îngeri și demoni si nici nu mi-a atins acest subiect curiozitatea in trecut,dar primul volum al seriei chiar a fost o lectură draguta, deși s-a citit foarte greu, iar unele lucruri au fost clișeica. In ciuda acestor aspecte m-a surprins și mi-a stârnit interesul pentru lecturile de genul. Stilul autoarei chiar imi place, singurul minus ar fi ca nu a creat povestea într-un mod mai ușor de citit.
4. Marissa Meyer
Asa cum am spus și în prima recenzie de pe blog,nu am avut așteptați mari de la „Cinder" , dar autoarea a reușit sa recreeze basmul clasic al Cenușăresei într-o capodopera, care nu este nici pe departe o copie ieftina. Stilul nu mi s-a părut oarecum foarte original,nu stiu daca aceasta este cartea ei de debut,dar cred că mai are puțin de lucru pana la un stil total autentic. Mi-a mai placut și faptul ca a reușit sa mă tina în priza,chiar dacă mai mult în a doua jumatate, și cu siguranță a devenit o autoare căreia îi voi citi scrierile.
3. Agatha Christie
Nu am citit decât o singură carte, deși sunt sigură ca toate scrierile ei îmi vor fi pe plac si mă bucur că am inceput să citesc romane polițiste incepand cu unul dintre romanele ei. Nu stiu ce aș putea spune mai mult,nu am mai citit carti de genul si nu aș putea să o compar cu altele,dar cu siguranță stilul autoarei este incompatibil iar Hercule Poirot este clar unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale mele.
Locurile următoare au fost foarte greu de ales pentru mine pentru ca sunt doua autoare geniale.
2. Veronica Roth
Seria DIVERGENT a devenit una dintre favoritele mele. Autoarea m-a impresionat prin stilul ai propriu,desi ma deranjează putin ca ii cam „place" sa omoare personajele, chiar și unele de care m-am atașat foarte mult. Chiar daca unele idei nu sunt foarte originale, precum această lume a noastră din viitor, autoarea a reușit sa le scrie in modul ei și asta mi se pare cel mai important la stilul unui autor. Alte cuvinte nu mai am despre ea,doar ca dacă nu ați citit încă Divergent,nu știu ce mai asteptati.
1. Suzanne Collins
Și am ajuns la primul loc,pentru care mi-a fost destul de greu sa aleg și ma tem ca unii dintre autorii care mi-au plăcut nu i-am putut introduce in acest articol.
„Jocurile Foamei" este seria mea de suflet, pe langa Harry Potter,dar simt că pentru aceasta nu trebuie să ai o anumită varsta ca sa o citesti,în schimb, HP poate deveni o idee copilărească in timp. Am citit seria acum 2-3 și sunt sigura că mi-ar plăcea la fel de mult daca as reciti-o din nou. Sincer, nu imi mai aduc aminte foarte bine cum scria autoarea,dar știu ca m-a tinut în priza și am devorat toate cele trei cărți într-un timp foarte scurt,care pe vremea aia mi se părea ceva foarte ciudat. M-am atașat de multe personaje și m-am întristat când unele au murit ( cred că e imposibil ca un autor să lase un personaj neatins) sau când unele situații nu au fost asa cum mi-am imaginat . Imi pare rau că autoarea nu a mai scos și alte cărți, înafara de o alta serie de care momentan nu sunt foarte dornica sa ma apuc,dar chiar cred că își merita locul chiar si in viitor,chiar daca nu va fi prima, va fi cu siguranță în top 5.
Sper că va plăcut articolul și spuneti-mi in comentarii care este autorul/autoarea preferat(a).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Wrap up ~iulie 2020~
Luna iulie nu a fost cea mai bună lună din punct de vedere al lecturilor. Am reușit să citesc patru cărți, deși îmi propusesem să termin ...
-
Toată lumea știe de acel monstru de examen numit „Evaluarea națională", acesta se susține la mai multe clase, însă cel mai de spe...
-
„Cronicile din Narnia" ~ ce se poate întâmpla când ai o mulțime de imaginație și o foaie Multa lume îmi cere părerea despre ace...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu